In uw testament kunt u ervoor kiezen om een uitvaartexecuteur te benoemen. U kiest als erflater zelf welke taken en bevoegdheden de executeur krijgt. Of u kunt ervoor kiezen om meerdere executeurs te benoemen, met ieder eigen taken en bevoegdheden.

De uitvaartexecuteur of begrafenisexecuteur is, zoals de naam doet vermoeden, verantwoordelijk voor het regelen van de uitvaart. De uitvaartexecuteur is uitsluitend bevoegd om de crematie of begrafenis te regelen en houdt zich niet bezig met de nalatenschap of het voldoen van schulden.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de uitvaartexecuteur. Heeft u vragen of behoefte aan een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Wilt u meer informatie of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen? Neem dan contact op.

Welke soorten executeurs zijn er?

Een executeur kunt u benoemen in uw testament. U kiest als erflater welke executeur u benoemt en welke taken en bevoegdheden de executeur krijgt. Het is ook mogelijk om meerdere executeurs te benoemen, met ieder eigen taken en bevoegdheden. De drie soorten executeurs worden aangeduid aan de hand van sterren. Hieronder leest u de belangrijkste taken en bevoegdheden per executeur.

  • De uitvaartexecuteur of begrafenisexecuteur (één ster executeur) is uitsluitend bevoegd om de begrafenis of crematie te regelen.
  • De beheersexecuteur (twee sterren executeur) beheert de nalatenschap en voldoet de schulden. Daarnaast regelt de beheersexecuteur de administratie en informeert hij of zij de erfgenamen.
  • De executeur-afwikkelingsbewindvoerder (drie sterren executeur) is net als de beheersexecuteur verantwoordelijk voor het beheren van de nalatenschap, waarnaast de executeur-afwikkelingsbewindvoerder de bevoegdheid heeft om de complete nalatenschap af te wikkelen. Het verdelen van de nalatenschap en de verkoop van het huis vallen ook onder zijn of haar verantwoordelijkheden.

Meer informatie over de executeur vindt u op de pagina executeur.

Wat zijn de taken van een uitvaartexecuteur?

De uitvaartexecuteur regelt de begrafenis of crematie. Dit is de enige taak die uitvaartexecuteur heeft.

Een professionele uitvaartexecuteur inschakelen

Bent u op zoek naar een professionele, betrokken uitvaartexecuteur? Nabestaandenzorg en Advies Amsterdam staat u graag bij. Naast onze diensten als uitvaartexecuteur, beheersexecuteur en executeur-afwikkelingsbewindvoerder, helpen we u graag bij het opstellen van een levenstestament

Meer informatie

Heeft u vragen over de uitvaartexecuteur of over het aanwijzen van een executeur? Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of graag eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplant.