Uitvaartexecuteur (één ster executeur)

In uw testament kunt u ervoor kiezen om een uitvaartexecuteur te benoemen. U kiest als erflater zelf welke taken en bevoegdheden de executeur krijgt. Of u kunt ervoor kiezen om meerdere executeurs te benoemen, met ieder eigen taken en bevoegdheden.

De uitvaartexecuteur of begrafenisexecuteur is, zoals de naam doet vermoeden, verantwoordelijk voor het regelen van de uitvaart.

De uitvaartexecuteur is uitsluitend bevoegd om de crematie of begrafenis te regelen en houdt zich niet bezig met de nalatenschap of het voldoen van schulden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op.

Wat zijn de taken van een uitvaartexecuteur?

De uitvaartexecuteur regelt de begrafenis of crematie. Dit is de enige taak die uitvaartexecuteur heeft.

Een professionele uitvaartexecuteur inschakelen

Bent u op zoek naar een professionele, betrokken uitvaartexecuteur? Nabestaandenzorg en Advies Amsterdam staat u graag bij.

Naast onze diensten als uitvaartexecuteur, beheersexecuteur en executeur-afwikkelingsbewindvoerder, helpen we u graag bij het opstellen van een levenstestament.

Benoemt u ons tot uw uitvaartexecuteur, dan dragen wij zorg voor uw uitvaartwensen zoals we die vooraf hebben besproken en vastgelegd.
Benoemt u ons tot uw uitvaartexecuteur, dan dragen wij zorg voor uw uitvaartwensen zoals we die vooraf hebben besproken en vastgelegd.

Andere executeurs

Een executeur kunt u benoemen in uw testament. U kiest als erflater welke executeur u benoemt en welke taken en bevoegdheden de executeur krijgt.
Het is ook mogelijk om meerdere executeurs te benoemen, met ieder eigen taken en bevoegdheden.

De drie soorten executeurs worden aangeduid aan de hand van sterren. Hieronder leest u de belangrijkste taken en bevoegdheden per executeur.

  • De uitvaartexecuteur of begrafenisexecuteur (één ster executeur) is uitsluitend bevoegd om de begrafenis of crematie te regelen.
  • De beheersexecuteur (twee sterren executeur) beheert de nalatenschap en voldoet de schulden. Daarnaast regelt de beheersexecuteur de administratie en informeert hij of zij de erfgenamen.
  • De executeur-afwikkelingsbewindvoerder (drie sterren executeur) is net als de beheersexecuteur verantwoordelijk voor het beheren van de nalatenschap. Daarnaast heeft de executeur-afwikkelingsbewindvoerder de bevoegdheid om de complete nalatenschap af te wikkelen.
    Het verdelen van de nalatenschap en de verkoop van het huis vallen ook onder zijn of haar verantwoordelijkheden.

Meer informatie over de soorten executeurs vindt u op de pagina executeur.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op door gebruik te maken van de onderstaande knoppen.

Hebt u vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Plan dan zelf uw vrijblijvende en kosteloze online kennismaking.